Press GT - a nyomtatott és elektronikus média szakértőjeA Press GT Kft-t 1995-ben hozták létre tapasztalt újságírók lapkiadás, illetve a legkülönfélébb nyomdaipari termékek teljes körű kivitelezése céljából.

Az elmúlt több mint 10 év során a cég számtalan megbízásnak tett eleget. Partnereink között üdvözölhettünk több jelentős nagyvállalatot (OTP Lakástakarék-pénztár, Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt, Philip Morris Magyarország Kft, MÁV, stb.), állami intézményt (ITD Hungary Kht., Magyar Televízió), vagy szakmai szervezetet (Magyar Gyógyszerész Kamara, Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége).

A Press GT Kft. - saját szakemberein kívül - több tucat gyakorló szerkesztővel, újságíróval tart fenn munkakapcsolatot, akik eseti megbízások alapján különféle szakterületek kiadványainak, időszakos lapjainak, tájékoztató anyagainak tartalmát képesek magas színvonalon megalkotni.

Cégünk grafikai stúdiójában a megrendelők igényének megfelelő arculatról is gondoskodunk, nyomdai alvállalkozóink pedig költséghatékonyan, s az indokolt technológiai- és árszint mellett végzik el a kiadványok nyomását, kötészeti munkálatait.

A Press GT Kft. internetes honlapok arculatának kialakítását, elkészítését és tartalmának folyamatos karbantartását is vállalja, mind magyar, mind idegen nyelveken. Programozó alvállalkozóink segítségével komplett honlap, portál, vagy internetes áruház létrehozását, működtetését, karbantartását is ellátjuk (pl. patikapack.hu, gyogyhir.hu).

A fentieken túl - a szükséges médiaismeretek és kapcsolatok birtokában - sajtókommunikációs feladatokat is végrehajtunk, kommunikációs kampányok kidolgozásában és lebonyolításában ugyancsak jelentős gyakorlattal rendelkezünk.

Keressen meg bennünket, ha elképzeléseinek megvalósítását egy tapasztalt és korrekt alvállalkozóra kívánja bízni.

A Press GT Kft. története

A céget 1995-ben 2 újságíró alapította lapkiadás és egyéb nyomdai termékek előállítására. Ekkor - 5 fős stábbal - tulajdonképpen kiadványokat szerkesztettünk és írtunk, a grafikai munkákat, a tördelést, és a nyomdai kivitelezést pedig külső alvállalkozók végezték el számunkra.

1997-től a tulajdonosi viszonyok változtak, 51%-ban az egyik alapító magánszemély, 49%-ban pedig a Pharmafontana Rt. nevű gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat birtokolta a Press GT Kft-t. 1998 elején a Press GT megvásárolta a Pharmafontana házi nyomdáját abból a célból, hogy az általa külső megbízók részére készített kiadványok nyomdai kivitelezését is el tudja végezni. A nyomdához tartozó késztermék raktár is a Press GT-hez került, amely a helyben készülő speciális nyomdatermékek gyógyszertári értékesítését végezte.

1999-től a Pharmafontana Rt. tulajdonrészét megvásárolta a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Rt. Ekkor kezdtük kiépíteni a cégnél a nyomdai előkészítést végző grafikai stúdiót is. A három profilból (grafikai stúdió, nyomdai kivitelezés, gyógyszertárak nyomtatvány-ellátása) a nyomdaüzemi tevékenység nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így 2001-ben értékesítettük annak eszközeit. A gyógyszertárellátás termékpalettája viszont jelentősen bővült. Ezzel kialakult a jelenlegi struktúra és tevékenységi kör:

  • Grafikai stúdió: A kiadványokat rendelő megbízók részére elkészíti a szükséges nyomdai előkészítői munkát, a nyomdai film levilágításához szükséges postscript file-ig bezárólag. A kiadványkészítés során a beltartalom elkészítésénél több külsős szerkesztővel, újságíróval dolgozunk együtt.
  • Marketing-kommunikációs tevékenység, sajtókapcsolatok: Az erre szakosodott kreatív munkatársak közreműködésével végezzük el az e profilba tartozó feladatokat a tervezetektől a megvalósításig, utógondozásig.
  • A "Patikapack" részleg, mely a gyógyszertárakat látja el különféle, általuk használt eszközökkel, nyomtatványokkal, csomagolóanyagokkal (laboreszközök, tasakok, dobozok, üvegek, szignatúrák). A PatikaPack naponta szállítja ki a megrendelt termékeket a budapesti gyógyszertárakba. Vidékre - a Hungaropharma Zrt-vel való együttműködés keretében - a Hungaropharma gépjárművei szállítanak.
A Press GT Kft. telephelye Budapesten a XIII. kerület Üteg utcában található. Az alkalmazottak száma 9-11 körül mozog.

Rólunk
Alkotásaink
Akik alkotnak